Pirge

Pirge_uretim_NJT8837-copy 4.jpg

Biz Pirge'yiz...

Bir zamanlar, 1877-1878 yıllarında 93 Harbi'nin yıkıcı etkileriyle Anadolu'ya göç eden Türk gençlerinden biri de Mehmet’tir. Savaşın acılarından dolayı zorlu bir geçmişe sahip olan Mehmet, yeni bir hayat kurmak için Balkanlardan Anadolu'ya gelir. 

Anadolu'nun topraklarında, Okçular Çarşısında faaliyet gösteren Temiz İş Bıçakçısının önünde duran Mehmet, içinde bir tutku ve yetenek hisseder ve işte o an, hayatının dönüm noktasıdır; zanaatkar Yahya Usta'nın bıçak atölyesinde çırak olarak çalışmaya başlar. 

Yahya Usta'nın yanında yıllarca yetişen Mehmet, Yahya Usta’nın vefatından sonra mesleğe olan bağlılığını sürdürür; tıpkı ustasından öğrendiği gibi… Artık Mehmet Usta olarak bilinen genç adam, ustasının zanaat mirasını devralarak atölyeyi tek başına yönetmeye başlar. Uzun yıllar boyunca, Mehmet Usta, sadece ustalığını sergilemekle kalmaz, aynı zamanda gelecek nesillere de bu zanaatı öğretmek ve yeni ustalar yetiştirmek için elinden geleni yapar.

Soyadı kanununun çıkmasıyla birlikte, “Ustaların Ustası” anlamına gelen Pirge soyadını alır.

Yıllar geçtikçe Mehmet Usta'nın çabalarıyla işler artar. Oğlu İsmail Pirge, babasından öğrendiği bıçakçılığı, onun izinden giderek devralır ve işletmeyi büyütmeye odaklanır. İsmail Pirge'nin liderliği altında, şirketin ticaret hacmi genişler ve uluslararası pazarlara açılır; Mısır ve Irak ile ilk ihracat gerçekleşir.

Pirge ailesi, nesiller boyunca ustalık geleneğini ve teknolojik yeniliklere açık olmayı sürdürür. İsmail Pirge’nin oğlu Feyzi Pirge bu büyük sorumluluğu devralarak döneminin getirdiği yenilikleri işine taşımaya çalışır. 

Feyzi Pirge’nin tek oğlu olan Mehmet Pirge, genç yaşta işlerin başına geçtiğinde Türkiye’nin ilk bıçak taşlama makinesini ithal ederek tarihi Bursa bıçakçılığı için yeni bir dönemi başlatır. Bu teknolojik yenilik ile bıçakçılık, makineleşmeye yönelerek modern yapısının temelini oluşturur. 

Bu yeniliklerle birlikte Pirge Ailesi, bugün 145 yıllık geçmiş ve 250’den fazla üyesinin bir arada olduğu büyük bir aileye dönüşmüştür. Ailenin 5. kuşak temsilcilerinin de dahil olduğu Pirge kültürü; günde 15 bini, yılda beş milyonu aşan bıçak üretimi, katılım gösterilen uluslararası fuarlar ve 80’den fazla ülkeye yapılan ihracatla beraber gelişmeye, Türkiye’de kesici aletler sektörünü geliştirmeye devam etmektedir. 

Siz de Pirge ailesinin bir parçası olarak bu hikâyenin yüzyıllar boyu sürmesine, mutluluğun Bursa’dan dünyaya yayılmasına vesile olabilirsiniz.

Bedava Kargo
Kredi Kartı ile Taksit
Güvenli Alışveriş
Mutluluk Hizmetleri
Hızlı ve Kolay İade